Laatst bijgewerkt: juli 2024  

Eindresultaat

5,0

Veldtest

Aandeel vrouwen

Initiatief van
vrouwen

Prijs-kwaliteit

447 beoordelingen

 •  Veel aantrekkelijke dames

   Focus op echte ontmoetingen

   Zeer hoog reactiepercentage

   Constant toenemend aantal gebruikers

   Gegarandeerde dates voor premiumleden

Eindresultaat

4,9

Veldtest

Aandeel vrouwen

Initiatief van
vrouwen

Prijs-kwaliteit

377 beoordelingen

 •  Zeer bekende site met veel gebruikers

   Veel vrouwelijke leden

   Zeer hoge kans op een echte affaire

   Grote besparingen bij langere abonnementen

   Beperkte capaciteit voor mannelijke leden

Eindresultaat

4,7

Veldtest

Aandeel vrouwen

Initiatief van
vrouwen

Prijs-kwaliteit

410 beoordelingen

 •  Goede site met een groot aantal leden

   Veel vrouwen die reageren

   Geen nepleden

   Eerder oudere vrouwelijke leden (ouder dan 40)

   Het ontwerp van de site is even wennen

Eindresultaat

4,5

Veldtest

Aandeel vrouwen

Initiatief van
vrouwen

Prijs-kwaliteit

397 beoordelingen

 •  Zeer bekende site met veel gebruikers

   Authentieke profielen en nauwelijks nepleden

   Zeer hoog reactiepercentage

   Eenvoudige zoekfunctie

   Geen portaal om de ware liefde te vinden

Eindresultaat

4,3

Veldtest

Aandeel vrouwen

Initiatief van
vrouwen

Prijs-kwaliteit

365 beoordelingen

 •  Authentieke profielen en nauwelijks nepleden

   Toenemend aantal gebruikers

   Samenwerking met andere regionale sites

   Veel leden, ook in kleine steden

   Eerste contact iets moeilijker

Kwaliteitscontrole

Alle online portalen zijn persoonlijk getest door de mannelijke leden van ons team. Op deze manier willen we een realistische indruk krijgen!

Beste sites

Alle beoordelingen zijn door ons met zorg geschreven en zijn gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen met de betreffende site.

Meteen flirten

Je kunt online daten (of vreemdgaan) door berichten te sturen naar andere leden op de website die wij presenteren.

Hoe we datingsites testen

Om authentieke beoordelingen over de gepresenteerde sites te kunnen schrijven, hebben wij deze portalen zelf gedurende langere tijd getest. 

Hiervoor hebben verschillende mannelijke leden van ons team zich vrijwillig aangemeld als testpersonen; zij hebben zich geregistreerd als premium/VIP-lid, hebben hun profiel op de respectievelijke sites ingevuld en een aantrekkelijke profielfoto geüpload. Dit is de enige manier om een realistische indruk van de site te krijgen, vooral wat betreft het aantal actieve leden, de verhouding tussen mannen en vrouwen en de discretie van de site. 

Om een idee te krijgen van de reactiepercentages, bedachten we een welkomstbericht voor elke site en stuurden dit naar een voldoende groot aantal vrouwen. Na twee weken keken we welke reacties we hadden ontvangen en of het reacties van echte leden waren.

Vervolgens hebben wij zowel onze positieve als ook negatieve bevindingen als belangrijkste punten van de portalen hierboven genoteerd. 

Na zorgvuldig onterzoek hebben we besloten om ogenschijnlijk gratis websites uit onze test te verwijderen, omdat deze over het algemeen alleen maar tot slechte resultaten leiden. Op deze (aanvankelijk) gratis sites waren de antwoorden van vrouwen ofwel te laag om in aanmerking te komen, ofwel werden de antwoorden geschreven door nepleden om mannelijke leden op de een of andere manier op te lichten. Meestal probeerden ze ons naar andere dubieuze websites te lokken of ons over te halen geld naar hen te sturen. Hieruit concludeerden wij dat mannen die daadwerkelijk op zoek zijn naar echte vrouwen om mee vreemd te gaan, beter de betaalsites kunnen gebruiken, ook al lijken die op het eerste gezicht minder aantrekkelijk.

Uiteindelijk is het belangrijk om in gedachten te houden dat in de regel alleen leden die het serieus menen zich inschrijven op deze betaalsites. Vrouwen zonder serieuze bedoelingen of zelfs nepleden schrikken er meestal voor terug om geld uit te geven op deze sites, wat als natuurlijke filter dient.

Toch zijn er betere en slechtere portalen met meer of minder vrouwen, zelfs onder de betaalsites voor vreemdgaan. Met dit in gedachten bekijken we de beste portalen van dit moment en vormen we onze mening.

Wat voor vrouwen vind je op deze sites?

Deze vraag stelden wij ons ook aan het begin van ons onderzoek. Men hoort vaak dat op online dating websites alleen nepleden of vrouwen met financiële belangen te vinden zijn. We waren dus ook sceptisch over wat we konden verwachten. Het klopt dat er veel sites zijn waarop deze vooroordelen van toepassing zijn. Dit soort sites zijn meteen op onze zwarte lijst beland. Op alle sites die in onze ranglijst staan, zoals hierboven weergegeven, vind je alleen echte vrouwen.

Maar om wat soort vrouwen gaat het? Onze resultaten waren echt verrassend. Natuurlijk is iedereen volledig anoniem op de portalen en worden ze, tenzij ze dat willen, niet herkend door hun buren of andere mensen uit hun eigen omgeving. Ieder lid beslist zelf in hoeverre hij of zij op de portalen gevonden wil worden. Toch willen vooral veel vrouwelijke leden zich graag laten zien in het afgeschermde premiumgedeelte, dat alleen door andere premiumleden kan worden bekeken.

Veel van deze vrouwen hebben zelf een relatie, zijn getrouwd of gescheiden. Over het algemeen zijn ze bijna allemaal op zoek naar een avontuurtje en mannen met dezelfde interesses en voorkeuren. Daarom zijn deze sites ideaal om mogelijke raakvlakken te vinden nog voordat een eerste contact is gelegd. Veel van de bovengenoemde datingportalen werken met een soort profiel waarop gebruikers vooraf hun interesses en wensen kunnen invullen.

Welke site past bij mij?

Vooral mannen vragen zich vaak af bij welke site zij zich het beste kunnen inschrijven, gezien het grote aantal portalen. Dit heeft vaak te maken met hun eigen zoekmotivatie. Natuurlijk kunnen we in onze test niet met alle belangen rekening houden, maar we hebben geprobeerd de voor ons belangrijkste criteria te behandelen. Daarom is onze rangschikking gebaseerd op de criteria die voor elke mannelijke gebruiker een belangrijke rol spelen,zoals het aantal vrouwen in vergelijking met mannen of het antwoordgedrag van de gecontacteerde vrouwen. In principe kunnen onze lezers er zeker van zijn dat ze zeker echte vrouwen zullen ontmoeten op de sites die wij voorstellen.

Toch vinden we vaak dat leden te snel opgeven als er in de eerste dagen geen date is geregeld. Wij raden aan om in het begin rustig te blijven! Geduld is volgens ons absoluut noodzakelijk, naast een volledig ingevuld profiel (inclusief foto). Vooral onze mannelijke leden moeten er rekening mee houden dat de meeste ingeschreven vrouwen een relatie hebben. Daarom is het voor hen vaak niet mogelijk om dagelijks hun profiel of inbox te controleren en in plaats daarvan moeten ze wachten op een onopgemerkt moment.